Kroonjuwelen tussen Den Bosch en Nijmegen

Abdij van Berne

Verscholen in het lover van oude beuken, vind je in het Brabantse Heeswijk-Dinther de oudste, nog bestaande, kloostergemeenschap van Nederland: de Abdij van Berne. De Abdij van Berne heeft een enorm rijke historie die zelfs terug gaat naar het jaar 1134. Om het klooster heen vind je een boekwinkel voor religieuze boeken en de brouwerij van Berne Abdijbier.

Een etmaal abdijleven beleven, traditioneel abdijbier proeven en een rondleiding volgen door het bijzondere pand. Kom historisch ontdekken.

Bezoek de abdij van berne

De Kilsdonkse Molen

Een bezoek aan De Kilsdonkse Molen is zeker de moeite waard. Door zijn ligging in het beekdal van de Aa is het een fijne plek om tot rust te komen. Daarnaast heeft de molen ook nog een grote historische waarde. Hij staat er al sinds de middeleeuwen!

Luisteren naar de verhalen van de molenaar, versgebakken molenkoek proeven en van de natuur genieten op de fluisterboot. Kom historisch ontdekken.

Bezoek de kilsdonkse molen

Bike Adventure Herpen

Het verzorgen van actieve, avontuurlijke en hilarische wandel- en fietstochten voor families, kinderfeestjes, teambuilding, scholen, vriendengroepen, dat is waar Bike Adventure Herpen garant voor staat. Of je nu komt met 2 of met 100 personen: zij staan voor ieder gezelschap klaar. Met eigen fietsen ben je bij hen ook van harte welkom en huur je alleen het arrangement

Bezoek Bike Adventure Herpen

De Koekenbakkers

Ontdek tussen de 200 versies jouw ideale pannenkoek!

Pannenkoekenhuis De Koekenbakkers is zeker één van de leukste pannenkoekenhuis van de regio. Je vindt hen aan de doorgaande weg van Veghel naar Heeswijk-Dinther. Ze zijn uitstekend bereikbaar zowel met auto, openbaar vervoer, te voet als op de fiets.

Bezoek De Koekenbakkers

Alpacafarm Vorstenbosch

Alpacafarm Vorstenbosch is hét alpacabezoekerscentrum van Nederland. Neem een kijkje bij de dieren, kom ze voeren of maak een heuse alpacawandeling. De keuze is reuze! Voor wie dol is op alpaca's en wil logeren in Brabant is er zelfs een vakantiehuis. 

Wandelen met een alpaca, genieten van een hightea in de Alpacabar en slapen bij de boer. Kom landelijk ontdekken.

Bezoek de alpacafarm

Natuurcentrum Maashorst

Hét start- en informatiecentrum voor natuurgerichte activiteiten

Natuurcentrum De Maashorst is absoluut jouw bezoek waard. Het is gevestigd in een monumentale boerderij die alleen al de moeite van het bekijken waard is. Het binnen- en buitenterrein vormen samen een tentoonstelling over de Maashorst.

Bezoek Natuurcentrum Maashorst

Camperplaats De Landing

Per juni 2021 is de ruim aangelegde Camperplaats de Landing aan Dintherseweg 35A in Nistelrode geopend. Deze mooie locatie ligt pal achter het Zweefvliegveld in Nistelrode waar je als camperaar vrij zicht op hebt. Wie weet kun je zelf genieten van een zweefvlucht of een duo-sprong met een paraglider als je verblijft op de camperplaats. 

Bezoek Camperplaats De Landing

Dier & Tuin Weide

De kinderen vermaken zich opperbest door de aanwijzingen van Pluis de veldmuis op te volgen en ook ouders kunnen best nog wel wat nieuws opsteken over de natuur.

Blotenvoetenpad
Op je blote voeten lopen met 25 hindernissen over gras, kiezels, palen, door water, door de modder, klapzand, houtsnippers etc. is natuurbeleving ten voeten uit. Het blotenvoetenpad is er voor groepen van 2 tot 250 personen.

Bezoek Dier & Tuin Weide

Op het Erf

Genieten van de natuur, zelf geplukte bloemen of fruit, eerlijk vlees én de prachtigste streekproducten?

Bij Op het Erf in Heeswijk-Dinther kun je van heel veel genieten, zoals van de knotbomen, heggen, poelen, wandelpaden, fruitboomgaard en een bloemenpluktuin. In de pluktuin kan je zelf gezellig bloemen en fruit plukken. Op het Erf heeft je echter nog heel veel meer te bieden.

Bezoek Op het Erf

Kasteel Heeswijk

Hét Kasteel van Brabant bestaat bijna duizend jaar. De rijke geschiedenis van dit machtige monument kan beleefd worden in en rondom het kasteel. Prominent ligt Kasteel Heeswijk in het beekdal van de Aa nabij Den Bosch, indrukwekkend middelpunt van Landgoed Heeswijk. 

Beleef de rijke geschiedenis van een machtig monument

Bezoek Kasteel Heeswijk

 

Meer Brabantse Juweeltjes tussen Den Bosch en Nijmegen?

Wil jij meer bijzondere locaties tussen Den Bosch en Nijmegen ontdekken? In het overzicht vind je nog veel meer Brabantse Juweeltjes.