Kroonjuwelen tussen Den Bosch en Nijmegen

De Maashorst, het oergebied in Brabant

Een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. Waar bomen, planten en beesten de baas zijn. Waar vind je dat nog? In De Maashorst. Het oergebied in Brabant. 

Trotseer bomen, beken en beesten, spot wilde grazers en beleef het unieke wijstverschijnsel. Kom avontuurlijk ontdekken.

Bezoek de maashorst

De Kilsdonkse Molen

Een bezoek aan De Kilsdonkse Molen is zeker de moeite waard. Door zijn ligging in het beekdal van de Aa is het een fijne plek om tot rust te komen. Daarnaast heeft de molen ook nog een grote historische waarde. Hij staat er al sinds de middeleeuwen!

Luisteren naar de verhalen van de molenaar, versgebakken molenkoek proeven en van de natuur genieten op de fluisterboot. Kom historisch ontdekken.

Bezoek de kilsdonkse molen

Alpacafarm Vorstenbosch

Alpacafarm Vorstenbosch is hét alpacabezoekerscentrum van Nederland. Neem een kijkje bij de dieren, kom ze voeren of maak een heuse alpacawandeling. De keuze is reuze! Voor wie dol is op alpaca's en wil logeren in Brabant is er zelfs een vakantiehuis. 

Wandelen met een alpaca, genieten van een hightea in de Alpacabar en slapen bij de boer. Kom landelijk ontdekken.

Bezoek de alpacafarm

Vakantiepark Zevenbergen

Rust en ruimte, dat is precies wat je kunt verwachten bij Vakantiepark Zevenbergen. Het vakantiepark met mooie bungalows ligt geweldig centraal tussen Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven. Fraai verborgen in de bossen is het park gevestigd in Heesch, in het deel dat bijna tegen Schaijk aan ligt. Aan de noordwestelijke zijde bevindt zich het grootste natuurgebied van Noord-Brabant, de Maashorst.

Bezoek Vakantiepark Zevenbergen

Abdij van Berne

Verscholen in het lover van oude beuken, vind je in het Brabantse Heeswijk-Dinther de oudste, nog bestaande, kloostergemeenschap van Nederland: de Abdij van Berne. De Abdij van Berne heeft een enorm rijke historie die zelfs terug gaat naar het jaar 1134. Om het klooster heen vind je een boekwinkel voor religieuze boeken en de brouwerij van Berne Abdijbier.

Een etmaal abdijleven beleven, traditioneel abdijbier proeven en een rondleiding volgen door het bijzondere pand. Kom historisch ontdekken.

Bezoek de abdij van berne

Natuurcentrum Maashorst

Hét start- en informatiecentrum voor natuurgerichte activiteiten

Natuurcentrum De Maashorst is absoluut jouw bezoek waard. Het is gevestigd in een monumentale boerderij die alleen al de moeite van het bekijken waard is. Het binnen- en buitenterrein vormen samen een tentoonstelling over de Maashorst.

Bezoek Natuurcentrum Maashorst

Minicamping 't Bedafs Hofke

Mini camping 't Bedafshofke biedt 25 ruime staanplaatsen voor een caravan, camper, vouwwagen of tent. Ook is er een mogelijkheid om een chalet te huren of 1 van de gezellige blok/trekkersthutten met privé sanitair. De camping is een verzorgende, landelijke, rustige en gemoedelijke camping in een prachtige omgeving. 

Bezoek Minicamping 't Bedafs Hofke

Café De Zwaan

Het beste advies voor een brouwsel naar persoonlijke voorkeur

Genieten zoals we in Brabant al van oudsher doen? Ontdek dan Café De Zwaan, een gezellig bruin café in Heeswijk-Dinther met veel livemuziek. Van origine ook uitgevoerd met 2 biljarts, 4 dartbanen en tafelvoetbal. Het bijzondere café is al sinds 1881 te vinden tegenover de Heeswijkse kerk.

Bezoek Café De Zwaan

Camping De Heische Tip

Heerlijk kamperen in de Maashorst? Ervaar het bij de Heische Tip.

Kom ontdekken en genieten aan de prachtige zwemplas van de Heische Tip in Zeeland (NBr) of spelen in de kindvriendelijke speeltuin. Liever midgetgolf of genieten van de rust? Dat kan ook al op deze bijzondere camping. 

Bezoek Camping De Heische Tip

Kasteel Heeswijk

Hét Kasteel van Brabant bestaat bijna duizend jaar. De rijke geschiedenis van dit machtige monument kan beleefd worden in en rondom het kasteel. Prominent ligt Kasteel Heeswijk in het beekdal van de Aa nabij Den Bosch, indrukwekkend middelpunt van Landgoed Heeswijk. 

Beleef de rijke geschiedenis van een machtig monument

Bezoek Kasteel Heeswijk

 

Meer Brabantse Juweeltjes tussen Den Bosch en Nijmegen?

Wil jij meer bijzondere locaties tussen Den Bosch en Nijmegen ontdekken? In het overzicht vind je nog veel meer Brabantse Juweeltjes.