Kroonjuwelen tussen Den Bosch en Nijmegen

Brasserie Wolters

Bij Wolters eet je heerlijk voor een eerlijke prijs. De chef kookt met verse producten uit de streek, gecombineerd met topproducten uit de internationale keuken. De gasten komen hier om in een ongedwongen sfeer te genieten van elkaar, hun familie, hun vrienden, hun relaties én van mooi eten & drinken. Het restaurant is stoer met een vleugje chic, maar ook intiem en joviaal. Of dat Brabants, bourgondisch of typisch Wolters is?

Bezoek Brasserie Wolters

Van Herpen Kapsalon-Byoux

De fijnste manier om je lekker te voelen is om perfect gekapt eropuit te trekken. Mocht je in de buurt van Heesch verblijven, dan is een bezoek aan Van Herpen Kappers een must. Zij weten raad met ieder kapsel. Bij de kapsalon werken ze met een groot team van allround haarstylisten, vakkundig op het gebied van de laatste kniptechnieken. 

Bezoek Van Herpen Kapsalon-Byoux

Alpacafarm Vorstenbosch

Alpacafarm Vorstenbosch is hét alpacabezoekerscentrum van Nederland. Neem een kijkje bij de dieren, kom ze voeren of maak een heuse alpacawandeling. De keuze is reuze! Voor wie dol is op alpaca's en wil logeren in Brabant is er zelfs een vakantiehuis. 

Wandelen met een alpaca, genieten van een hightea in de Alpacabar en slapen bij de boer. Kom landelijk ontdekken.

Bezoek de alpacafarm

Winery & Herbs

De ideale plek om tot rust te komen: kampeer- en wijnboerderij Winery & Herbs.

Op de landelijke kampeer- en wijnboerderij van Winery & Herbs in Schijndel valt er van alles te beleven. Je kunt zelf zien hoe planten groeien, bloeien, smaken en wat deze planten voor mensen kunnen betekenen. Er is een grote kruidentuin, een superfruit tuin, grootfruit, druiven en vele andere soorten planten waar zij allerlei producten van maken.

Bezoek Winery & Herbs

Abdij van Berne

Verscholen in het lover van oude beuken, vind je in het Brabantse Heeswijk-Dinther de oudste, nog bestaande, kloostergemeenschap van Nederland: de Abdij van Berne. De Abdij van Berne heeft een enorm rijke historie die zelfs terug gaat naar het jaar 1134. Om het klooster heen vind je een boekwinkel voor religieuze boeken en de brouwerij van Berne Abdijbier.

Een etmaal abdijleven beleven, traditioneel abdijbier proeven en een rondleiding volgen door het bijzondere pand. Kom historisch ontdekken.

Bezoek de abdij van berne

Natuurcentrum Maashorst

Hét start- en informatiecentrum voor natuurgerichte activiteiten

Natuurcentrum De Maashorst is absoluut jouw bezoek waard. Het is gevestigd in een monumentale boerderij die alleen al de moeite van het bekijken waard is. Het binnen- en buitenterrein vormen samen een tentoonstelling over de Maashorst.

Bezoek Natuurcentrum Maashorst

Dier & Tuin Weide

Lekker even eruit met het gezin. Heerlijk een stukje wandelen over het ontdekpad om daar verschillende dieren, insecten en natuur tegen te komen. 

De kinderen vermaken zich opperbest door de aanwijzingen van Pluis de veldmuis op te volgen en ook ouders kunnen best nog wel wat nieuws opsteken over de natuur.

Bezoek Dier & Tuin Weide

Kasteel Heeswijk

Hét Kasteel van Brabant bestaat bijna duizend jaar. De rijke geschiedenis van dit machtige monument kan beleefd worden in en rondom het kasteel. Prominent ligt Kasteel Heeswijk in het beekdal van de Aa nabij Den Bosch, indrukwekkend middelpunt van Landgoed Heeswijk. 

Beleef de rijke geschiedenis van een machtig monument

Bezoek Kasteel Heeswijk

Groepsaccommodatie Oleander

Odiliapeel – De sfeervolle groepsaccommodatie Oleander tref je aan in de omgeving van het Brabantse Uden. De groepsaccommodatie biedt jouw gezelschap rust en ruimte op een gezellige locatie in het Brabantse groen. De groepsaccommodatie is dusdanig van opzet, dat het zich zowel leent voor grotere als kleinere groepen. Het complex is afgezet met hekwerk, dus veilig voor kinderen. 

Bezoek Groepsaccommodatie Oleander

De Kilsdonkse Molen

Een bezoek aan De Kilsdonkse Molen is zeker de moeite waard. Door zijn ligging in het beekdal van de Aa is het een fijne plek om tot rust te komen. Daarnaast heeft de molen ook nog een grote historische waarde. Hij staat er al sinds de middeleeuwen!

Luisteren naar de verhalen van de molenaar, versgebakken molenkoek proeven en van de natuur genieten op de fluisterboot. Kom historisch ontdekken.

Bezoek de kilsdonkse molen

 

Meer Brabantse Juweeltjes tussen Den Bosch en Nijmegen?

Wil jij meer bijzondere locaties tussen Den Bosch en Nijmegen ontdekken? In het overzicht vind je nog veel meer Brabantse Juweeltjes.