Kroonjuwelen tussen Den Bosch en Nijmegen

Alpacafarm Vorstenbosch

Alpacafarm Vorstenbosch is hét alpacabezoekerscentrum van Nederland. Neem een kijkje bij de dieren, kom ze voeren of maak een heuse alpacawandeling. De keuze is reuze! Voor wie dol is op alpaca's en wil logeren in Brabant is er zelfs een vakantiehuis. 

Wandelen met een alpaca, genieten van een hightea in de Alpacabar en slapen bij de boer. Kom landelijk ontdekken.

Bezoek de alpacafarm

Kanovaren Beekdal

Kijk, geniet én bewonder vanuit een luxe kano

Avontuurlijk en toch ontspannen de regio verkennen? Hoe kan dat leuker dan met een kano? Kanoverhuur Beekdal biedt luxe Canadese 2-3 persoons en 1-4 persoons kano’s aan voor een route van ruim 7,5 km. Deze route slingert met licht stromend water en leidt jou door het prachtige natuurgebied, dynamisch Beekdal heen.

Bezoek Kanovaren Beekdal

Raadhuis Dinther Suites

Logeren als een burgemeester doe je bij B&B Raadhuis Dinther

Er zijn van die bijzondere locaties waar je kunt logeren, die je nooit zult vergeten. Dat geldt beslist ook voor een overnachting in B&B Raadhuis in Dinther. Eén ding is zeker: je zult er logeren als een burgemeester. Dat betekent dat je verzekerd bent van een stijlvolle omgeving, klassieke en fraaie inrichting, van alle gemakken voorzien.

Bezoek Raadhuis Dinther Suites

Skål Grave

Wist je al dat Skål in het Zweeds ‘proost’  betekent? Daarmee dekt de naam eigenlijk al direct de lading, want Skål is een gezellig intiem restaurant dat zich zowel qua interieur als cuisine laat inspireren door Scandinavie. Minimalisme en het werken met lokale, eerlijke Brabantse producten zijn kernbegrippen die bij hun de boventoon voeren.

Bezoek Skål Grave

Abdij van Berne

Verscholen in het lover van oude beuken, vind je in het Brabantse Heeswijk-Dinther de oudste, nog bestaande, kloostergemeenschap van Nederland: de Abdij van Berne. De Abdij van Berne heeft een enorm rijke historie die zelfs terug gaat naar het jaar 1134. Om het klooster heen vind je een boekwinkel voor religieuze boeken en de brouwerij van Berne Abdijbier.

Een etmaal abdijleven beleven, traditioneel abdijbier proeven en een rondleiding volgen door het bijzondere pand. Kom historisch ontdekken.

Bezoek de abdij van berne

Natuurcentrum Maashorst

Hét start- en informatiecentrum voor natuurgerichte activiteiten

Natuurcentrum De Maashorst is absoluut jouw bezoek waard. Het is gevestigd in een monumentale boerderij die alleen al de moeite van het bekijken waard is. Het binnen- en buitenterrein vormen samen een tentoonstelling over de Maashorst.

Bezoek Natuurcentrum Maashorst

De Boshut

In het zonnige zuiden, in het bourgondische Brabant waar het leven goed is, ligt De Boshut. Verscholen in de bossen, midden in natuurgebied de Maashorst. Hier is het genieten geblazen! Wandelen of fietsen door uitgestrekte bossen en heidevelden. Genieten van een lekker hapje en drankje in het zonnetje op het terras of bij kouder weer bij de openhaard binnen... Ontspan, geniet en haal je hartje op, bij De Boshut midden in de Maashorst.

Bezoek De Boshut

Kasteel Heeswijk

Hét Kasteel van Brabant bestaat bijna duizend jaar. De rijke geschiedenis van dit machtige monument kan beleefd worden in en rondom het kasteel. Prominent ligt Kasteel Heeswijk in het beekdal van de Aa nabij Den Bosch, indrukwekkend middelpunt van Landgoed Heeswijk. 

Beleef de rijke geschiedenis van een machtig monument

Bezoek Kasteel Heeswijk

Vakantiepark Zevenbergen

Ontrafel ‘t geheim van de Maashorst vanuit dit unieke vakantiepark

Rust en ruimte, dat is precies wat je kunt verwachten bij Vakantiepark Zevenbergen. Het vakantiepark met mooie bungalows ligt geweldig centraal tussen Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven. Fraai verborgen in de bossen is het park gevestigd in Heesch, in het deel dat bijna tegen Schaijk aan ligt. Aan de noordwestelijke zijde bevindt zich het grootste natuurgebied van Noord-Brabant, de Maashorst.

Bezoek Vakantiepark Zevenbergen

De Kilsdonkse Molen

Een bezoek aan De Kilsdonkse Molen is zeker de moeite waard. Door zijn ligging in het beekdal van de Aa is het een fijne plek om tot rust te komen. Daarnaast heeft de molen ook nog een grote historische waarde. Hij staat er al sinds de middeleeuwen!

Luisteren naar de verhalen van de molenaar, versgebakken molenkoek proeven en van de natuur genieten op de fluisterboot. Kom historisch ontdekken.

Bezoek de kilsdonkse molen

 

Meer Brabantse Juweeltjes tussen Den Bosch en Nijmegen?

Wil jij meer bijzondere locaties tussen Den Bosch en Nijmegen ontdekken? In het overzicht vind je nog veel meer Brabantse Juweeltjes.