Een geslaagde vakantie in de Brabantse natuur…

ONTSPANNEN IN HET LEVENSBOMENBOS

In het Levensbomenbos in Uden hebben mensen een boom geplant als herinnering aan een bijzondere, persoonlijke gebeurtenis in hun leven. Het resultaat is een uniek bos waar je aangenaam kunt wandelen, ontmoeten, bezinnen en ontspannen. Trek maar gauw jouw wandelschoenen aan. 

 

De Maashorst uitgelicht
Voor velen hét gebied om te ontdekken: de Maashorst, een prachtig natuurcentrum ten oosten van Den Bosch. De natuur heeft het er voor het zeggen en krijgt de vrije loop. Het wordt ook wel het oergebied van Brabant genoemd. Het gebied bestaat uit bossen, heidevelden, zandvlaktes, vennen, weiden en beekjes. Vroeger stroomde de Maas er doorheen. Inmiddels is het een natuurgebied van zo’n 3500 hectare grond. Daarmee is het één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Noord-Brabant. Op de Maashorst is er van alles te ontdekken: honderden plantensoorten, vele vogelsoorten en indrukwekkende zoogdieren. Ook voor kinderen is dit natuurgebied een aanrader. Denk aan de historische opgravingen en andere oude oerschatten. Met het gezin kun je er diverse excursies doen (bezoek dan Natuurcentrum De Maashorst).

Vind de middeleeuwen terug
Vanaf jouw vakantieverblijf in het groen heb je al vlot een uitstapje gemaakt naar één van de gezellige steden, mooie dorpjes en gehuchtjes. Ze zijn nog altijd getuige van wat er zich vroeger allemaal heeft afgespeeld. Je vindt er musea, restaurants, leuke winkels en uitgaansgelegenheden. In plaatsen als Den Bosch, Megen en Ravenstein vind je overigens de middeleeuwen nog terug. Het zal jou duidelijk zijn: tussen Den Bosch en Nijmegen zijn alle ingrediënten aanwezig voor een geslaagde vakantie in de natuur.

 • Bezoek het verleden

  Heb jij je altijd al afgevraagd hoe het echte Brabantse boerenleven er vroeger uitzag? In de Meierijsche Museumboerderij ontdek je hoe er geleefd, gewoond en gewerkt werd op een boerderij in de Brabantse Meierij tussen 1900 en 1930.

  Bezoek het verleden
 • Natuurcentrum De Maashorst

  Natuurcentrum De Maashorst is absoluut jouw bezoek waard. Het is gevestigd in een monumentale boerderij die alleen al de moeite van het bekijken waard is. Het binnen- en buitenterrein vormen samen een tentoonstelling over de Maashorst. Het centrum is start- en informatiepunt voor veel natuurgerichte activiteiten. Begrijpelijk, want je komt er ogen en oren tekort en raakt er nooit uitgekeken.

  Natuurcentrum De Maashorst
 • ERVAAR DE KILSDONKSE MOLEN

  De Kilsdonkse Molen verdient zeker jouw bezoek. De ene molen is de andere niet, en deze molen is werkelijk uniek in zijn soort. Watervluchtmolens zoals de Kilsdonkse Molen komen niet meer voor in Nederland en zijn ook in Europa uiterst zeldzaam. 

  ERVAAR DE KILSDONKSE MOLEN
 • Bezoek De Heische Hoeve

  Kleinschalig en toch zo ongelofelijk compleet kamperen?

  Niet ver van natuurgebied de Maashorst in Brabant vandaan ligt de Heische Hoeve: de camping, boerderijwinkel en whiskystokerij van Dennis en Ezra. Zoek je een kleinschalige, sfeervolle camping in de natuur met veel mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten? Dan ben je hier helemaal op de juiste plek!

  Bezoek De Heische Hoeve
 • Dier & Tuin Weide

  Lekker even eruit met het gezin. Heerlijk een stukje wandelen over het ontdekpad om daar verschillende dieren, insecten en natuur tegen te komen. Het blotenvoetenpad + extra activiteiten.

  De kinderen vermaken zich opperbest door de aanwijzingen van Pluis de veldmuis op te volgen en ook ouders kunnen best nog wel wat nieuws opsteken over de natuur.

  Dier & Tuin Weide
 • Fluisterboot De Watervlucht

  Vanaf de fluisterboot valt er héél veel te ontdekken!

  Genieten, turen over het water, luisteren naar de vogels en mogelijk nog een hert of haas in het wild spotten… Vanaf de fluisterboot op de AA valt er veel te ontdekken. Varen met deze fluisterboot van De Kilsdonkse Molen naar Kasteel Heeswijk en/of terug kan van 1 april tot en met 31 oktober. 

  Fluisterboot De Watervlucht

Meer Brabantse Juweeltjes tussen Den Bosch en Nijmegen?

Wil jij meer bijzondere locaties tussen Den Bosch en Nijmegen ontdekken? In het overzicht vind je nog veel meer Brabantse Juweeltjes.

Bekijk het overzicht