Betover jouw smaakpapillen met de (h)eerlijkste Brabantse ingrediënten…

GEZOND SMULLEN BIJ JAN EN BIRGITTE

De aardbeienrotonde in Uden zal jou direct opvallen zodra je vanaf de A50 de afslag Uden (richting Volkel) neemt. Je vindt er een heuse Aardbeien Drive-in. In een mum van tijd bestel én ontvang je de lekkerste gezonde producten vanuit je auto. Daarna kun je gezond smullen van de meest verse producten!

 

Ambachtelijk en puur natuur
Het gebied tussen Den Bosch en Nijmegen biedt heel veel overheerlijke streekproducten, zoals biologisch vlees, honing, ijs, brood, kaas, vijgenjam, boerenmosterd en nog veel meer. Allen ambachtelijk bereid en puur natuur. Veel daarvan tref je aan bij Landwinkel Valenkamp in Rosmalen. In hun boerderijwinkel verkopen ze bovendien veel verse groenten die ze kweken in eigen moestuin. Al deze groenten zijn absoluut onbespoten en dus puur natuur. Je kunt ze wassen om het laatste restje zand eraf te halen, maar in principe is dit niet eens perse nodig. In hun moestuin maken ze gebruik van het principe ‘wisselteelt’. Dit wil zeggen dat ze de moestuin hebben onderverdeeld in verschillende gedeeltes, en in elk gedeelte een ander soort groente kweken. De reden dat ze dat doen is dat ze absoluut geen bestrijdingsmiddelen willen gebruiken. 

Vertrouwd dichtbij
En dan is er nog de lokale whiskystokerij in Loosbroek (tussen Oss en Veghel). Een whiskystokerij heeft traditioneel een eigen proeflokaal. Maar bij De Heische Hoeve en Bus Whisky staat Proef Lokaal ook voor genieten van streekproducten. Het charmante en sfeervol ingerichte boerderijrestaurant heeft een menukaart met vrijwel uitsluitend streekproducten en ook een mooie groene kaart met een royale plantaardige en glutenvrije keuze. Naast de huis gestookte whisky worden ook de meeste bieren en frisdranken op eigen boerderij gebrouwen en gebotteld. Bij de meeste gerechten op de kaart is aangegeven van welke boer in de buurt het afkomstig is. Hoe vertrouwd dichtbij wil je het hebben? Eerlijk eten en drinken vraagt dus om een verblijf tussen de Brabantse Juweeltjes. Boek gauw een meerdaagse trip en betover jouw smaakpapillen met de (h)eerlijkste ingrediënten.

 • Bus Whisky

  Bus Whisky Distillers is een onafhankelijke familiestokerij en de eerste gespecialiseerde familiestokerij van Nederland met granen van eigen boerderij. Het productieproces bij Bus Whisky is ambachtelijk en relatief kleinschalig met een beperkt stookvolume wat de whisky het exclusieve karakter geeft van een ‘limited edition’. 

  Bus Whisky
 • Winery & Herbs

  Op de landelijke kampeer- en wijnboerderij van Winery & Herbs in Schijndel valt er van alles te beleven. Je kunt zelf zien hoe planten groeien, bloeien, smaken en wat deze planten voor mensen kunnen betekenen. Er is een grote kruidentuin, een superfruit tuin, grootfruit, druiven en vele andere soorten planten waar zij allerlei producten van maken. 

  Winery & Herbs
 • Landwinkel Valenkamp

  Enkele jaren geleden is een prachtige boerderij aangekocht op de Kruisstraat in Rosmalen (gemeente ’s-Hertogenbosch) om daar de unieke Landwinkel te openen die het nu is. In de Landwinkel bieden zij onder andere verse, smakelijke en gezonde groenten en fruit aan, vele soorten kazen, broodbeleg, ontbijtgranen, groenten-en vruchtensappen en stoofpotten.

  Landwinkel Valenkamp
 • Op het Erf

  Genieten van de natuur, zelf geplukte bloemen of fruit, eerlijk vlees én de prachtigste streekproducten?

  Bij Op het Erf in Heeswijk-Dinther kun je van heel veel genieten, zoals van de knotbomen, heggen, poelen, wandelpaden, fruitboomgaard en een bloemenpluktuin. In de pluktuin kan je zelf gezellig bloemen en fruit plukken. Op het Erf heeft je echter nog heel veel meer te bieden.

  Op het Erf
 • Bon Fromage

  Jouw smaakpapillen, reukorgaan en ogen prikkelen? Dat lukt beslist bij Bon Fromage! Zeg het maar: ben je een levensgenieter? Dan moet je écht een bezoekje brengen aan de grootste kaasspeciaalzaak in het gebied tussen Den Bosch en Nijmegen: Bon Fromage in Heesch (ze hebben trouwens ook een vestiging in Oss). Zij zetten de toon in de regio Oss, Bernheze, Uden, Veghel en Den Bosch, als het gaat om verrassend heerlijke kazen, streekproducten, bieren en nog heel veel meer.

  Bon Fromage
 • Verkuijlen Groente & Fruit

  In Heeswijk-Dinther is het familiebedrijf Verkuijlen Groente & Fruit gevestigd. Daar vind je ook de winkel, waar je kunt genieten van ‘verser dan vers’ producten. Jo en zijn vrouw Ria zijn hun bedrijf gestart in 1973 op de Boterweg 2. Toentertijd zijn zij begonnen met zo’n 3 hectare. Inmiddels is het teeltoppervlak uitgegroeid tot ruim 70 hectare.

  Verkuijlen Groente & Fruit
 • IJsboerderij Cleefshoeve

  Het lekkerste ijs wordt bereid uit verse melk. Daarom is de Cleefshoeve in Heeswijk-Dinther in 2010 uitgebreid met een ijssalon, en niet zomaar één. Het ijs wordt bereid van melk en room van hun eigen koeien. Er worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt, en voor het sorbetijs wordt heerlijk vers en gezond fruit gebruikt.

  IJsboerderij Cleefshoeve
 • Kookstudio Jeanine Cuisine

  Al 25 jaar heeft Jeanine een landelijke schuur bij haar huis in Neerloon (Ravenstein) staan. Hier stonden de Volkswagen kevers van haar man en in de winterdag verbleven er ook de koeien en schapen. In 2018 werd de schuur omgetoverd tot een echte, professionele kookstudio. De studio waar jij mdt jouw gezelschap van harte welkom bent.

  Kookstudio Jeanine Cuisine
 • IJsboerderij Op de Nieuwe Kampen

  Direct van koe naar vers ijs: je ziet het gebeuren bij IJsboerderij Op de Nieuwe Kampen. Een Brabants juweeltje, gelegen in het mooie en pittoreske Vinkel. Een toegankelijk agrarisch bedrijf met hemels boerderij-ijs en heel veel ander lekkers: maak kennis met IJsboerderij Op De Nieuwe Kampen. Een ware ontdekking voor jong en oud.

  IJsboerderij Op de Nieuwe Kampen
 • Abdij van Berne

  De Abdij van Berne is het oudste nog bestaande kloostergemeenschap van Nederland. In 1134 werd het door ridder Fulco van Berne gesticht in het plaatsje Berne aan de Maas, het tegenwoordige Bern. Vanaf het begin werd er bier gebrouwen, want dat was veiliger dan water drinken. 

  Abdij van Berne

Meer Brabantse Juweeltjes tussen Den Bosch en Nijmegen?

Wil jij meer bijzondere locaties tussen Den Bosch en Nijmegen ontdekken? In het overzicht vind je nog veel meer Brabantse Juweeltjes.

Bekijk het overzicht