Ontdek de Brabantse beestenboel!

Verblijven tussen de dieren
Of wat te denken van de beestenboel op minicamping De Lindenhoeve en minicamping Uitgerust, beide gevestigd in Nistelrode? Daar kun je langdurig verblijven tussen de dieren. Dat kan trouwens ook bij Vakantiepark Zevenbergen in Heesch. De mooie bungalows bevinden zich in het groen én tussen de dieren. Bij Life is Good in Heeswijk-Dinther, op een 2,5 hectare groot landelijk gelegen landschap, tref je de Shetlandpony en sierlijke kippen parmantig rondstappen. Daar kan je logeren in een luxe boomsuite, Loft, One Room Hotel of Villa. 

Combineren met een wandeling
Wil je de dieren liever combineren met een mooie wandeling? Ook dat is mogelijk op verschillende plekken, zoals bij de Dier & Tuin Weide in Heeswijk Dinther. Wandel een stuk over het ontdekpad om daar verschillende dieren, insecten en natuur tegen te komen. Kinderen vermaken zich opperbest door de aanwijzingen van Pluis de veldmuis op te volgen en ook ouders kunnen best nog wel wat nieuws opsteken over de natuur. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een wandeling samen met een dier. Aan dierenwandelingen geen gebrek in Brabant, want er zijn speciale wandelingen te boeken met bijvoorbeeld ezels bij De Krijtberg of de alpaca’s van Alpacafarm Vorstenbosch.

Wisentexcursie op de Maashorst
Pak je het liever wat grootser aan? Dan kun je de Wisentenexcursie absoluut niet missen. De wisent is een indrukwekkend dier, prachtig om te zien. Deze dieren wonen niet zomaar in De Maashorst. Ze hebben een taak en voeren die op hun eigen specifieke manier uit. De imposante dieren zijn erg gesteld op hun rust en privacy.  Bezoekers mogen het wisentgebied niet in, behalve met onze speciaal opgeleide wisentgidsen. Een unieke ervaring en een echte aanrader voor natuur- en dierenliefhebbers!

 • Zie-Zoo

  Zie-Zoo is een ’zorgdierentuin’ in Volkel (bij Uden) die dagbesteding biedt aan mensen met autisme. Het park specialiseert zich in bijzondere soorten, zoals alpenmarmotten, nevelpanters, wasbeerhonden en buideldiertjes genaamd kowari’s. Prachtige dieren die steeds weer verwonderen. Een genot om naar te kijken.

  Zie-Zoo
 • Kinderboerderij Stal Bertus

  Kom spelen tussen de dieren van Stal Bertus achter de basisschool. Leer meer over kippen, biggen, geitjes en nog veel meer!

  Kinderboerderij Stal Bertus
 • Minicamping De Lindenhoeve

  Heerlijk in relatieve kleinschaligheid kamperen in natuurgebied De Maashorst? Genieten van een bijzonder gevarieerd natuur- en cultuurlandschap? Nou, dan is Minicamping De Lindenhoeve beslist een aanrader voor jou. Daar zijn de staanplaatsen ruim opgezet zodat jouw tent, caravan of camper er altijd past. Je hebt er altijd veel zon, maar als je liever in de schaduw verblijft is dat ook zo geregeld.

  Minicamping De Lindenhoeve
 • Minicamping Uitgerust

  Op zoek naar een camping die geschikt is voor jong en oud? Maak dan zeker kennis met Minicamping Uitgerust in Nistelrode. Speciaal voor hun jonge gasten is er een overzichtelijke speeltuin met zandbak op het midden van de camping. Ook hebben ze paarden en pony’s om op te rijden, een ezel om te verzorgen, kippen om te voeren en konijnen om te knuffelen.

  Minicamping Uitgerust
 • Vakantiepark Zevenbergen

  Rust en ruimte, dat is precies wat je kunt verwachten bij Vakantiepark Zevenbergen. Het vakantiepark met mooie bungalows ligt geweldig centraal tussen Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven. Fraai verborgen in de bossen is het park gevestigd in Heesch, in het deel dat bijna tegen Schaijk aan ligt. Aan de noordwestelijke zijde bevindt zich het grootste natuurgebied van Noord-Brabant, de Maashorst.

  Vakantiepark Zevenbergen
 • Unique Resort Life is Good

  Unique resort Life is Good’ is een unieke Brabantse plek in de nabijheid van Den Bosch en Eindhoven. Het luxe Unique Resort in Heeswijk-Dinther beschikt over unieke vrijstaande hotelsuites. Elke suite bevindt zich in beslotenheid en voorziet in jouw privacy, is landelijk gelegen en verzekert je van alle rust.

  Unique Resort Life is Good
 • Dier & Tuin Weide

  Lekker even eruit met het gezin. Heerlijk een stukje wandelen over het ontdekpad om daar verschillende dieren, insecten en natuur tegen te komen. Het blotenvoetenpad + extra activiteiten. De kinderen vermaken zich opperbest door de aanwijzingen van Pluis de veldmuis op te volgen en ook ouders kunnen best nog wel wat nieuws opsteken over de natuur.

  Dier & Tuin Weide
 • De Krijtberg

  Van B&B tot boerderijcamping, van wijngaard tot wandelen met ezels… De Kreitsberg verrast je iedere dag! De Kreitsberg is een Bed & Breakfast met veel extra's gesitueerd aan de rand van het Natuurgebied de Maashorst, in het buitengebied van het prachtige kleine dorpje Zeeland.

  De Krijtberg
 • Alpacafarm Vorstenbosch

  De meest complete alpacaboerderij van Nederland vind je in Vorstenbosch, vlakbij Veghel en Uden. Op de boerderij wonen ruim 50 alpaca’s, waar jaarlijks vele veulens aan toegevoegd worden. In de basis betreft het een fokkerij. Je vindt er echter een compleet aanbod aan activiteiten, horeca en overnachten. Kortom; je komt tijdens een bezoek beslist ogen en oren tekort.

  Alpacafarm Vorstenbosch

Meer Brabantse Juweeltjes tussen Den Bosch en Nijmegen?

Wil jij meer bijzondere locaties tussen Den Bosch en Nijmegen ontdekken? In het overzicht vind je nog veel meer Brabantse Juweeltjes.

Bekijk het overzicht