Juli - Een actieve vakantie in Brabant?

Ben je het type dat liever gaat fietsen of wandelen dan aan het zwembad liggen in je vakantie? Verkies je kanoën boven het lezen van een boek? Dan ben je in Brabant aan het juiste adres! Hoewel er voldoende ruimte is om te relaxen, willen we je in dit blog graag meenemen in de mogelijkheden van een actieve vakantie in Brabant. Kabbelende rivieren, bijzondere routes en rijke arrangementen: je hoeft je niet te vervelen.

[tekst gaat verder onder de afbeelding]

Activiteiten tussen Den Bosch en Nijmegen

Tussen Den Bosch en Nijmegen barst het van de actieve activiteiten. Eén van de juweeltjes die we daarbij graag willen uitlichten is de pluktuin in Oss. Want hoe leuk is het wel niet om tijdens een actief uitje ook nog creatief bezig te zijn? In de pluktuin geniet je van allerlei soorten bloemen, vogels en vlinders, maar daarnaast mag je dus ook je eigen bosje bloemen plukken! Een unieke beleving dus die je zeker een keer wilt meemaken. Natuurlijk kun je ook zelf op pad gaan in de Brabantse natuur tijdens je actieve vakantie. We hebben verschillende fiets- en wandelroutes geselecteerd om je op weg te helpen.

[tekst gaat verder onder de afbeelding]

Een keer iets anders dan fietsen of wandelen

Voor de echte actievelingen onder ons is het mogelijk om de Maashorst te ontdekken op een geheel andere manier. Niet te fiets, te voet of te paart, maar op een opblaasbare SUP! Stand Up Paddling is niet voor niets gegroeid in populariteit de afgelopen jaren. Je voelt je vrij op het water, bent actief bezig én je ziet veel van de omgeving. Een win-win-win als je het ons vraagt. Bij Let's Row bestel je jouw SUP en kan je fijn op het water de regio ontdekken.

Niet nadenken met het actieve arrangement

Wel een actieveling, maar niet zo’n planner? Dat komt mooi uit. We hebben namelijk het voorwerk voor een actief dagje uit al gedaan en een compleet arrangement samengesteld. Met dit arrangement bezoek je verschillende juweeltjes in de regio, die elk op hun eigen manier zorgen voor een unieke en actieve ervaring van Brabant.

 

Tijdens dit arrangement start je jouw actieve avontuur bij de Kilsdonkse Molen met een goed ontbijt van streekproducten. Daarna is het tijd om het prachtige Aa-dal te ontdekken vanaf het water tijdens een kanotocht. Na de inspanning van het kanoën is het tijd om even te ontspannen onder het genot van een lunch. Schuif aan bij de Barones in Het Koetshuis van Kasteel Heeswijk. Vervolgens ontdek je in de Meyerijsche Museumboerderij hoe het boerenleven er 100 jaar geleden uitzag, zo leer je ook nog eens wat tijdens een actief dagje uit. Het boerenleven van vroeger kun je vervolgens vergelijken met het huidige boerenleven op IJsboerderij Cleefshoeve.

Na iedere actieve dag is het in de avond dan toch tijd voor ontspanning. Moe en voldaan kun je natuurlijk terugkeren naar huis, maar om de ervaring compleet te maken kun je de dag afsluiten in een prachtige locatie. In Hotel-Restaurant de Leygraaf, bijvoorbeeld, kom je helemaal tot rust. Geniet eerst van een heerlijk diner in het restaurant en pak dan je verdiende nachtrust in een van de hotelsuites. Zo ben je de volgende dag weer klaar voor een nieuwe dag vol ontdekkingen in Brabant.

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes