Het Aa-dal

De rivier de Aa ontspringt aan de rand van het hoogveengebied van De Peel. Gestuurd door de hoger gelegen gebieden van de Maashorst en de zandverstuivingen in Rosmalen meandert de Aa op een vrijwel natuurlijk wijze richting Den Bosch.

Het Aa-dal is al heel lang een aantrekkelijk gebied om te wonen. In het gebied zijn vondsten gedaan uit de steentijd en de Romeinse tijd. In 700 na Christus vestigden de eerste boeren zich op de hogere gronden aan het Aa-dal. Deze nederzettingen groeiden later uit tot de dorpen Schijndel, Den Dungen, Berlicum, Middelrode, en Heeswijk-Dinther.

Nu vind je in het stroomgebied van het riviertje de Aa leuke recreatieve plekjes in het groen om te vertoeven. Terwijl je het Aa-dal ontdekt, kun je genieten van diverse Brabantse Juweeltjes, streekproducten en een gevarieerd aanbod aan horeca. Ook voor een overnachting zijn er in het Aa-dal verrassende mogelijkheden.

 • arrangementen in het aa-dal

  Combineer een bezoek aan de verschillende Aa-landers en stel je eigen arrangement samen. Pluk bloemen of fruit, ontmoet de boerderijdieren, drink een lekker drankje op het terras of proef écht ambachtelijk boerenijs.

  arrangementen in het aa-dal
 • wie zijn de aa-landers?

  Voor leuke uitjes aan de Aa, ben je bij Aa-landers aan het juiste adres. Accommodaties, horeca, recreatie, alle groepen zijn vertegenwoordigd. Samen verzorgen zij jouw dagje uit.

  wie zijn de aa-landers?
 • bezoek het aa-dal

  Wil jij alles weten over het dal van de Aa? Kun je niet wachten om de loop van de rivier zelf te verkennen? Bezoek de website van de Aa-landers en laat je inspireren! 

  bezoek het aa-dal