Samen op pad in Brabant: de leukste activiteiten voor het hele gezin vind je hier

De gezellige wintermaanden zijn hét moment om samen met je gezin, familie of vrienden op pad te gaan en te genieten van de winterse sferen en Brabantse gezelligheid. De provincie Brabant biedt je verschillende mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit. In deze blog lees je onze hoogtepunten en wat tips om alvast op je lijstje te zetten voor na de lockdown!

Kom pannenkoeken eten bij het sfeervolle Pannenkoekenhuis De Koekenbakkers [tekst gaat verder onder de foto]

Samen met het gezin aan de pannenkoek

Ben je op zoek naar een leuk dagje uit voor het hele gezin voor na de lockdown? Dan zit je bij Pannenkoekenhuis De Koekenbakkers helemaal goed! De Koekenbakkers staan bekend om hun grote assortiment aan verschillende pannenkoeken. Je kunt maar liefst uit 200 verschillende pannenkoeken kiezen! Voor de kinderen is er een grote buitenspeeltuin waar ze zich kunnen uitleven. Ook bij slecht weer kun je bij De Koekenbakkers terecht. Er is namelijk een speelzolder met een speeltoestel en verschillende spelcomputers. Zo kunnen de kinderen zich hier heerlijk vermaken, terwijl de ouders nog genieten van een lekkere kop koffie. En… tijdens de lockdownperiode kan je gewoon pannekoeken bestellen en ophalen voor consumptie in de auto of thuis.

Het adres voor een groot aanbod aan verschillende bieren [tekst gaat verder onder de foto]

Samen uit voor een gezellige borrel

Een goede locatie voor een borrel met vrienden of familie vind je bij het gezellige Café de Zwaan in Heeswijk-Dinther. In dit bruine café vind je een grote verscheidenheid aan zowel tap- als flesbieren. Ook al ben je zelf geen echte bierkenner, bij Café de Zwaan geven ze je graag een persoonlijk bieradvies. Met twee biljarts, vier dartbanen en tafelvoetbaltafels vliegt de middag voorbij zonder dat je de tijd in de gaten hebt.

Lekker spelen in de ballenbak bij BillyBird Park Hemelrijk [tekst gaat verder onder de foto]

Samen plezier maken? Dat doe je bij Hemelrijk

In het buitengebied van Volkel vind je BillyBird Park Hemelrijk. Hier kun je zowel binnen als buiten het hele jaar door plezier maken. Waar je in de zomer vooral van het strandbad kunt genieten, vermaak je je in de winter prima in de grote Binnenspeeltuin Zeeroversland (met de huidige corona maatregelen moet je wel even reserveren). Ook als ouder of grootouder kun je hier prima terecht voor een lekkere kop koffie op het binnenterras, maar je kunt natuurlijk ook lekker meespelen.

Fiets of bewandel de mooiste routes door de Brabantse natuur [tekst gaat verder onder de foto]

Samen de natuur in?

Wil je liever samen op pad om de natuur te ontdekken. Ook dan hebben wij de leukste Brabantse Juweeltjes op een rijtje gezet. Van de mooiste fietsroutes tot de beste wandelpaden voor jong en oud vind je hier. Ga met het gezin op pad en geniet van de mooiste uitzichten over de Brabantse natuur.

Ben je enthousiast geraakt en nieuwsgierig naar meer bijzondere Brabantse Juweeltjes? Hier vind je nog meer inspiratie voor een bijzonder dagje uit in de regio! 

Bekijk alle bijzondere Juweeltjes