lekker lokaal in brabant: vind smakelijke en lokale producten in Brabant

Het gebied tussen Nijmegen en Den Bosch bevat tal van unieke culinaire plekken waar je heerlijk kunt genieten van een culinaire lunch of uitgebreid diner, vaak bereid met lokale producten. Maar wist je dat je deze streekproducten ook zelf in huis kunt halen? Zo breng je de sfeer van een restaurant gewoon mee naar huis. Waar je deze lokale producten kunt vinden? Wij zetten het graag voor je op een rijtje.

Laat je smaakpupillen prikkelen met heerlijke kazen van Bon Fromage [tekst gaat verder onder de foto]

say cheese!

Wat is er nu lekkerder dan genieten van een heerlijke kaasplank die je kunt delen met goed gezelschap? Bij kaasspeciaalzaak Bon Fromage in Heesch haal je de smakelijkste en verrassende kazen uit de regio. In de ruim opgezette winkel vind je een zeer uitgebreid assortiment aan Nederlandse en buitenlandse kazen. Wat zo leuk is aan deze kaasspeciaalzaak is dat ze niet alleen kaas verkopen, maar je kunt er alles halen wat je nodig hebt voor een complete borrelplank. Van een verschillend aanbod aan heerlijke noten en bonbons tot een ruime keuze aan borrel- en tapashapjes. Bij Bon Fromage ben je daarvoor aan het juiste adres.

Bijzondere en betaalbare wijnen ontdek je bij Wijnhandel Van Helden [tekst gaat verder onder de foto]

lokale passie voor wijn

Wat smaakt er nu beter bij een uitgebreide borrelplank dan een goed glas wijn? De prachtige winkel van Wijnhandel Van Helden bevindt zich midden in het centrum van Heesch. Ben je een echte wijnkenner of laat jij je liever adviseren? Alles is mogelijk bij deze speciaalzaak waar service centraal staat. De passie voor wijn is duidelijk te voelen bij een bezoek aan deze winkel. Van Helden levert dan ook alleen kwaliteitswijnen aan en werken rechtstreeks met de producent. Zo weet je dat je goed zit en dit alles ook nog voor betaalbare prijzen!

Het adres voor eerlijk eten [tekst gaat verder onder de foto]

lokaal je boodschappen doen?

Niet alleen voor een borrel kun je terecht in de regio tussen Nijmegen en Den Bosch, ook voor de dagelijkse en bijzondere boodschappen zijn er verschillende unieke mogelijkheden. Zo is er enkele jaren geleden in Rosmalen Landwinkel Valenkamp geopend. Op deze voormalige boerderij vind je lokale, verse en smakelijke groente en fruit van het seizoen (ook van de eigen moestuin), maar denk ook aan ontbijtgranen, eieren, zuivel en vers vlees. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Landwinkel Valenkamp. Zo zijn groente en fruit nauwelijks verpakt om het gebruik van plastic te minimaliseren.

Ben je enthousiast geraakt en nieuwsgierig naar meer bijzondere Brabantse Juweeltjes? Hier vind je nog meer inspiratie voor een bijzonder dagje uit in de regio! 

Bekijk alle bijzondere Juweeltjes