lekker eten en drinken in Brabant: ontdek culinair brabant

Denk je aan Brabant, dan denk je natuurlijk aan bourgondisch genieten. Brabanders staan bekend om hun gezelligheid en houden wel van een hapje en drankje op zijn tijd. Wanneer je Brabant bezoekt, kun je er dus vanuit gaan dat er genoeg leuke en bijzondere plekken te ontdekken zijn om te eten of te drinken. In deze blog nemen we je mee naar de leukste culinaire Brabantse Juweeltjes waardoor jij je een échte Bourgondiër voelt!

De keuze is reuze bij kaaswinkel Bon Fromage [tekst gaat verder onder de foto]

Kazen en wijnen: een gouden combinatie

Brabant op een culinaire manier ontdekken is geen enkel probleem met het grote aanbod aan horeca. Van gezellige cafés tot sfeervolle brasseries, je kunt het allemaal ontdekken in de regio tussen Nijmegen en Den Bosch. Toch zijn er een aantal juweeltjes die er voor ons uitspringen om het specialistische aanbod. Neem bijvoorbeeld Bon Fromage. In deze bijzondere kaasspeciaalzaak vind je een groot assortiment aan lekkernijen. Denk aan kazen, bieren en diverse Brabantse streekproducten. Geloof ons als we zeggen dat dat het proeven waard is!

En wat is er nu lekkerder bij unieke kazen, dan goede wijn? Bijzondere en betaalbare wijnen om de avond of dag compleet te maken, ontdek je bij Wijnhandel Van Helden. Deze authentieke wijnhandel is volledig onafhankelijk en altijd op zoek naar die ene mooie wijn. Hun zoektocht naar mooie wijnen is er één die nooit ophoudt en de resultaten hiervan delen ze graag met mede-wijnliefhebbers.

Kookworkshop bij Kookstudio Jeanine Cuisine [tekst gaat verder onder de foto]

Zelf culinair aan de slag

Niet alleen proeven, maar ook zelf culinair aan de slag doe je in Kookstudio Jeanine Cuisine. Al 25 jaar heeft Jeanine een landelijke schuur bij haar huis in Neerloon (Ravenstein) staan. Hier stonden de Volkswagen kevers van haar man en in de winterdag verbleven er ook de koeien en schapen. Nu is het dus een echte Brabantse kookstudio, waar je nieuwe gerechten ontdekt, maakt én proeft. Want laten we eerlijk zijn, dat laatste blijft toch het favoriete deel. En als je er dan toch bent kun je het culinaire Brabant combineren met de mooie natuur. Deze kookstudio ligt namelijk in de directe nabijheid van natuurgebied Keent en de Maashorst.

Culinair genieten bij Restaurant PIT [tekst gaat verder onder de foto]

Schuif aan tussen Den Bosch en Nijmegen

Buiten deze culinaire Brabantse Juweeltjes vind je in het gebied tussen Nijmegen en Den Bosch natuurlijk ook talloze restaurantjes, cafés en terrassen. Op onze website hebben wij er alvast een aantal voor je geselecteerd, zoals De Toren in Heeswijk-Dinther, Café Babbels in Heesch, Eetcafé ’t Pumpke in Nistelrode en Restaurant Pit in Heeswijk-Dinther.