kom brabant ontdekken: veelzijdig en gezellig

Nederland heeft heel veel moois te bieden. Verrassend veel van dat moois bevindt zich in Brabant! We helpen je Brabant te ontdekken op basis van onze selectie Brabantse Juweeltjes. Zin om een dagje de natuur in te trekken of ben je meer fan van lekker eten en drinken? Heerlijk ontspannen of op pad om de meer historische juweeltjes van Brabant te ontdekken? Het kan allemaal.

[tekst gaat verder onder de afbeelding]

natuurlijk ontdekken

In Brabant is aan mooie natuur geen gebrek. Van uitgestrekte natuurgebieden tot ontspannende activiteiten op het water: de Brabantse natuur biedt urenlang vermaak. Neem bijvoorbeeld de excursies van Natuurcentrum De Maashorst, waarmee je met ervaren rangers op zoek gaat naar Wisenten. Of kano over de Aa door bossen en langs velden naar de Bossche Broek. Natuurlijk ontdekken tijdens deze kanotocht brengt je langs verschillende historische gebrouwen, maar die kun je uiteraard ook van dichterbij bekijken.

[tekst gaat verder onder de afbeelding]

historisch ontdekken

Brabant historisch ontdekken wil je absoluut niet overslaan. We hebben verschillende Brabantse Juweeltjes voor je geselecteerd met een groot historisch karakter. Echte unieke plekken die je niet vaak tegenkomt. Neem bijvoorbeeld Kasteel Heeswijk dat al bijna duizend jaar oud is. De bewogen geschiedenis, die wel teruggaat tot het jaar 1080, is nog duidelijk voelbaar op het prachtige landgoed. Ook de Kilsdonkse Molen is een bezoekje waard. Deze unieke watervluchtmolen is nog de enige in Nederland en is ook in Europa erg zeldzaam. Naast deze unieke locaties zijn er nog veel meer plekken om Brabant op een historische manier te ontdekken. Welke kies jij?

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

brabant culinair ontdekken

Brabant zou natuurlijk Brabant niet zijn als er niet voldoende aanbod was op bourgondisch gebied. Brabant op een culinaire manier ontdekken is dan een echt genot met het grote aanbod aan horeca. Van gezellige cafés tot sfeervolle brasseries; je kunt het allemaal ontdekken in Brabant. Veel van de historische juweeltjes om te ontdekken beschikken ook over culinair aanbod, waardoor de twee gemakkelijk samen te combineren zijn. Wil je graag natuur combineren met het culinair ontdekken? Dat kan bij ‘t Bomenpark Heesch in Brabant. In dit restaurant geniet je in een prachtig groene omgeving met een indrukwekkend uitzicht over de fraaie grote vijver en het bosgebied. Wat wil je nog meer?

[tekst gaat verder onder de afbeelding]

Ontspannen ontdekken in Brabant

Heb je langer de tijd om Brabant te ontdekken? Dan is het na al dat moois tijd om ’s avonds lekker te ontspannen op een van de vele mooie plekken in de natuur of vol luxe. In de buurt van Den Bosch en Eindhoven vind je bijvoorbeeld Boutique Resort Life is Good met unieke landelijke suites. Een écht juweeltje is de boomsuite, waarbij je op 4 meter hoogte slaapt in een eeuwenoude Eik. Daar word je gegarandeerd ontspannen wakker!

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes