een actief dagje in brabant: dit zijn onze tips.

Zin om een dagje actief op pad te gaan? Dat kan in Brabant maar al te goed. Ontdek de regio tussen Den Bosch en Nijmegen op een actieve manier met onze tips!

brabant actief ontdekken tijdens een kanotocht

Geniet bijvoorbeeld van de Brabantse natuur tijdens een actieve kanotocht! Er zijn meerdere mogelijkheden voor een uitje op het water, bijvoorbeeld in Heeswijk Dinther of in Nistelrode. Actief ontdekken betekent niet altijd dat je hard moet werken, zo leiden deze kanotochten je door prachtige natuurgebieden op licht stromend water. Met Kanoverhuur Beekdal start je de tocht bij Kasteel Heeswijk en bewonder je onderweg ook nog verschillende bezienswaardigheden, zoals een uitkijktoren en de ruïne Seldensate.

Ook kanovaren op De Dommel is een hele leuke manier om een stukje Brabant op een actieve manier te ontdekken. Deze tocht voert je vanaf Halder langs open velden en door de bossen van het Bossche Broek. Zodra je de stad ’s-Hertogenbosch nadert verschijnen de oude stadsmuren die de stad vroeger beschermden. Vanaf het einde van deze kanotocht sta je binnen enkele minuten midden in het centrum van ’s-Hertogenbosch of loop je zo het Bossche Broek in voor een wandeling.

[tekst gaat verder onder de afbeelding]

Actief en inspirerend met Brabantse musea

“Je kunt nooit genoeg geïnspireerd raken”, dat is het motto van het inspiratiemuseum. Ieder landschap en elke omgeving kent zijn eigen unieke verhalen. Zo ook Brabant. Verhalen van de boer, de kasteelheer, de pater en de molenaar: ontdek ze tijdens een wandeling door het beekdal van de rivier de Aa. Casper Hoenderdos vertelt tijdens deze wandeling unieke verhalen die zich in het gebied hebben afgespeeld. Deze verhalen zijn niet alleen waargebeurd, maar hebben ook een enorme impact gehad op de geschiedenis van Brabant. Het inspiratiemuseum is dus zeker een bezoekje waard!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

brabant culinair ontdekken

Weet jij hoe het echte Brabantse boerenleven er vroeger uitzag? Op De Meierijsche Museumboerderij stap je terug in de tijd en ontdek je het oude, mooie boerenleven van Brabant. Maak er meteen een actief dagje Brabant van en ontdek het prachtige landschap en de historische gebouwen op de boerderij. De boerderij is een rijksmonument en staat sinds 2011 geregistreerd als museum: een echt Brabants juweeltje dus.

[tekst gaat verder onder de afbeelding]

Een actief dagje Brabant om nooit te vergeten

Voor een echt actief dagje ontdekken in Brabant combineer je natuurlijk verschillende activiteiten. Na zo’n dag kun je ‘s avonds moe en voldaan van alle actie en inspiratie neerploffen op een terras of in een café: want dat is ook Brabant! Ga jij op actieve ontdekkingstocht? Wij maakten een selectie Brabantse Juweeltjes om te zorgen dat je niets mist van al het moois dat de provincie te bieden heeft.

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes