cultureel ontdekken in brabant

Tussen Den Bosch en Nijmegen vind je veel culturele bezienswaardigheden. De Brabantse cultuur is er een die ver teruggaat in de tijd en nog steeds bruist. Voor verschillende type culturele activiteiten kun je terecht in deze altijd gezellige provincie en in dit blog lichten we er graag een paar uit!

[tekst gaat verder onder de afbeelding]

een juweeltje voor de kids

Op pad in Brabant met de kinderen? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Marvy’s Speelwereld of BillyBird Park Hemelrijk! Voor de kleinsten onder ons is Marvy’s Speelwereld een heus paradijs waar zij het grootste plezier kunnen beleven. Ook voor ouders is het goed vertoeven met de gezellige zitruimte en uitgebreide horecakaart. Bovendien biedt de indoor speeltijd een goed overzicht, waarbij de kinderen lekker hun gang kunnen gaan en van alles kunnen ontdekken.

[tekst gaat verder onder de afbeelding]

Bij recreatiepark BillyBird Park Hemelrijk is zowel binnen als buiten van alles te beleven. Het park ligt in het buitengebied van Volkel. Strandliefhebbers, avonturiers en adrenalinejunkies kunnen hier allemaal terecht! Binnen het park bevindt zich namelijk een heus strandbad, met daar omheen een survivalgebied met onder andere een bootjesglijbaan en een gave achtbaan. Is het weer wat minder mooi? Dan is er een heel grote binnenspeeltuin waar de kinderen zich urenlang kunnen uitleven. Ideaal voor ieder weertype dus. Kom gezellig langs met het gezin en leef je uit in dit leuke, unieke recreatiepark. Een heus Brabants Juweeltje!

brabantse cultuur in de natuur

Ben je een cultuurliefhebber en houd je ervan om lekker buiten te zijn? Dan is Natuurtheater De Kersouwe een goede match. Dit culturele theater in Brabant ontwikkelt een actief en breed scala aan amateur- en professionele theatervoorstellingen. Het natuurtheater ligt verscholen in de bossen van Heeswijk-Dinther in Brabant en is sinds jaar en dag geliefd bij publiek en artiesten. Een echte aanrader dus wanneer je Brabant op een culturele manier wilt ontdekken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

ontmoet andere cultuurliefhebbers in brabant

Op zoek naar een culturele connectie in Brabant? Cultureel Centrum De Pas bestaat voor en door mensen en is dé plek om te genieten en te ontmoeten. In dit cultureel centrum in Brabant komen mensen en ideeën bij elkaar om vervolgens samen te creëren en te verbinden. Kom gezellig borrelen in het café of geniet van een van de vele gebeurtenissen in het cultureel centrum in hartje Heesch!

Je ziet het; ontdekken en genieten doe je in Brabant. Hoeveel Brabantse Juweeltjes staan er al op jou ‘te ontdekken lijst’?

[tekst gaat verder onder de afbeelding]

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes