Bijzonder Brabant

Brabant staat niet alleen bekend om zijn Bourgondische gezelligheid, maar ook als je op zoek bent naar een bijzondere en unieke ervaring zit je goed in de regio tussen Den Bosch en Nijmegen. Bijzonder smakelijke producten, verrassende activiteiten en unieke arrangementen. Wij lichten ze graag voor je uit in deze blog!

Shoppen bij Van Tilburg Mode in Nistelrode [tekst gaat verder onder de foto]

Bijzonder dagje shoppen

In het centrum van Nistelrode vind je de grootste zelfstandige modezaak van ons land. Familiebedrijf Van Tilburg Nistelrode is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Kenmerkend en uniek voor deze grootse modewinkel is dat zij kleding gratis op maat maken in eigen atelier, gewoon wanneer je wacht. Of beter nog, je kunt ondertussen genieten van een lekkere kop verse koffie in de lunchroom. Dit maakt een dagje winkelen een heerlijk ontspannen en zorgt voor een bijzondere ervaring! Ben je op zoek naar nog meer een persoonlijk stijladvies? Ook dan zit je in deze regio goed. Bij Le Village  of Dressup-Instyle in Heesch staat een hoge mate van service centraal. Dat jij je goed voelt in je nieuwe outfit is hier het belangrijkste en maakt een bezoek een unieke ervaring.

Haal de lekkerste streekproducten bij Op Het Erf [tekst gaat verder onder de foto]

Bijzonder lokaal

Als je houdt van goede producten die erg smakelijk zijn, dan moet je zeker eens langsgaan bij Op het Erf in Heeswijk-Dinther.  Hier kun je genieten van heel veel streekproducten van eigen boerderij uit Brabant. In de boerderijwinkel vind je producten met aandacht voor dier en natuur. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om biologisch fruit te plukken en kun je kiezen voor een gevulde picknickmand met koffie, thee of sap en een lekkernij uit eigen keuken. Zo maak je er meteen een leuke activiteit van voor het hele gezin.

Alpaca's knuffelen bij Alpacafarm Vorstenbosch [tekst gaat verder onder de foto]

Bijzonder zacht…?

Een activiteit waar je niet direct aan denkt, maar wel de moeite waard is, is een bezoek aan de Alpacafarm Vorstenbosch. Op deze boerderij wonen ruim 50 alpaca’s waar jaarlijks vele veulens aan toegevoegd worden. Wie een bezoek wil brengen aan de alpacafarm kan niet alleen met de bijzondere dieren knuffelen, maar je vindt er daarnaast een compleet aanbod aan activiteiten en horeca. Neem bijvoorbeeld de wekelijkse alpacawandeling door De Maashorst in Noord-Brabant, een bezoek aan de weiden en stallen, geniet van een drankje op het terras of van een heerlijke high tea in De Alpacabar. Ook voor kinderen valt er van alles te beleven en maak je er al snel een bijzonder dagje uit van!

 

Ben je enthousiast geraakt en nieuwsgierig naar meer bijzondere Brabantse Juweeltjes? Hier vind je nog meer inspiratie voor een bijzonder dagje uit in de regio! 

Bekijk alle bijzondere Juweeltjes