Natuurlijk ontdekken tussen Den Bosch en Nijmegen

Het gebied tussen Den Bosch en Nijmegen vormt een ketting van natuurrijke Brabantse Juweeltjes. Juweeltjes die het verdienen om ontdekt te worden. Er zijn volop natuurgebieden om te fietsen, wandelen, varen en bovenal om heerlijk te genieten.

Wilde grazers spotten, natuurrijke oevers verkennen en prachtige routes (er)varen. Kom natuurlijk ontdekken tussen Den Bosch en Nijmegen.

Ontdek bijzondere Brabantse Juweeltjes - Laat je inspireren en ga op ontdekkingsreis

vaar mee met fluisterboot de watervlucht - Stap aan boord en kom natuurlijk ontdekken

Vrijwilliger Nick over Natuurcentrum de Maashorst

Waar natuur en historie samenkomen

‘Al vijf jaar ben ik vrijwilliger bij Natuurcentrum de Maashorst. Het is zo'n fijne plek, het is genieten om zo in de natuur te zijn. De enthousiaste bezoekers lopen in en uit en die vertel ik maar al te graag over ons Oergebied. De tentoonstelling 'Bewogen landschap in beweging' helpt de bezoekers om meer over het Oergebied te ontdekken.

Een paar jaar geleden heb ik met enkele andere vrijwilligers het Kabouterpad aangelegd. Deze route is speciaal ontwikkeld voor kinderen waarbij ze de paddenstoelen en kabouters volgen. We hebben echt voor ieder wat wils. Benieuwd wat het Natuurcentrum jou kan bieden?'

Ontdek natuurcentrum de maashorst

Natuurlijk ontdekken tussen den bosch en nijmegen - Jouw ultieme, natuurrijke uitje in Brabant samenstellen? Bekijk de juweeltjes hieronder.