Kroonjuwelen tussen Den Bosch en Nijmegen

De Maashorst, het oergebied in Brabant

Een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. Waar bomen, planten en beesten de baas zijn. Waar vind je dat nog? In De Maashorst. Het oergebied in Brabant. 

Trotseer bomen, beken en beesten, spot wilde grazers en beleef het unieke wijstverschijnsel. Kom avontuurlijk ontdekken.

Bezoek de maashorst

De Kilsdonkse Molen

Een bezoek aan De Kilsdonkse Molen is zeker de moeite waard. Door zijn ligging in het beekdal van de Aa is het een fijne plek om tot rust te komen. Daarnaast heeft de molen ook nog een grote historische waarde. Hij staat er al sinds de middeleeuwen!

Luisteren naar de verhalen van de molenaar, versgebakken molenkoek proeven en van de natuur genieten op de fluisterboot. Kom historisch ontdekken.

Bezoek de kilsdonkse molen

Alpacafarm Vorstenbosch

Alpacafarm Vorstenbosch is hét alpacabezoekerscentrum van Nederland. Neem een kijkje bij de dieren, kom ze voeren of maak een heuse alpacawandeling. De keuze is reuze! Voor wie dol is op alpaca's en wil logeren in Brabant is er zelfs een vakantiehuis. 

Wandelen met een alpaca, genieten van een hightea in de Alpacabar en slapen bij de boer. Kom landelijk ontdekken.

Bezoek de alpacafarm

Rivier de Aa

De Aa ontspringt bij Nederweert in Limburg, komt in Den Bosch samen met de Zuid-Willemsvaart en de Dommel en mondt in het noorden van de stad uit in de Maas. De natuurvriendelijke oevers maken de Aa een populair gebied voor een wandeling of fietstocht. Onderweg zijn er volop mogelijkheden voor een smakelijke, actieve of ontspannende pitstop.

Varen over de rivier, slapen bij de boer en streekproducten proeven aan het water. Kom natuurlijk ontdekken.

Bezoek het Aa-dal

Abdij van Berne

Verscholen in het lover van oude beuken, vind je in het Brabantse Heeswijk-Dinther de oudste, nog bestaande, kloostergemeenschap van Nederland: de Abdij van Berne. De Abdij van Berne heeft een enorm rijke historie die zelfs terug gaat naar het jaar 1134. Om het klooster heen vind je een boekwinkel voor religieuze boeken en de brouwerij van Berne Abdijbier.

Een etmaal abdijleven beleven, traditioneel abdijbier proeven en een rondleiding volgen door het bijzondere pand. Kom historisch ontdekken.

Bezoek de abdij van berne

De Meierijsche Museumboerderij

Een boerderij kan veel meemaken. Al sinds de middeleeuwen leven er boeren op de plek van dit museum. Tegenwoordig is de boerderij een museum met een complete en levensechte huishouding met betrekking tot leven, wonen en werken op de schrale zandgrond in de Meierij van Den Bosch in de periode 1900-1930. Een leuk én leerzaam uitje in Brabant, ook voor kinderen!

Luisteren naar de verhalen van de boer, uitgebreid rondkijken in de boerderij en genieten van een boerenbroodmaaltijd. Kom landelijk ontdekken.

Bezoek de museumboerderij

Kasteel Tongelaar

Kasteel Tongelaar prijkt trots in het natuurrijke landschap. Op deze plek in Mill bij Nijmegen kun je terecht voor feesten, vergaderingen, diners, concerten en overnachtingen. Ook een wandeling over het landgoed is absoluut de moeite waard. Het landgoed wordt namelijk bewoond door wel vijftig dassen. Weet jij ze te spotten? 

Van chique uit eten in een kasteel tot speuren naar dassen met een van de vele wandelkaarten. Kom rustig ontdekken.

Bezoek kasteel tongelaar

De Heische Hoeve

Deze boerderij is een combinatie van een moestuin, een voedselbos, fruitteelt, akkerbouw en wijnbouw. Tel hier de verwerking van streekproducten als mosterd, honing, zeep, bier en whisky bij op en je snapt waarom deze boerderij uniek in zijn soort is. Wist je dat je er ook kunt slapen? Zowel in groepen als kleinere gezelschappen, hier in Nistelrode ben je aan het juiste adres. 

Ontdek de wereld van de unieke Bus Whisky, ga voor de ultieme b(o)e(r)leving door deel te nemen aan workshops en vergeet niet om streekproducten te shoppen in de boerderijwinkel. Kom landelijk ontdekken.

Bezoek de heische hoeve

BillyBird Hemelrijk

 Bij BillyBird Park Hemelrijk kom je voor het leukste dagje uit met vrienden en familie. Maak de mooiste herinneringen terwijl je samen een leuke tijd beleeft. Op zoek naar een uitje voor kinderen in Brabant? Bij dit Brabantse Juweeltje in Volkel zit je meer dan goed.

Ga op ontdekking in natuurspeeltuin de Oervallei, klim als een echte piraat in Zeeroversland of ga survivallen in speelgebied Ruig. Kom avontuurlijk ontdekken.

Bezoek billybird hemelrijk

Centrum Heesch

 Heesch is hét dorp voor en door levensgenieters. Een uiterst aangename sfeer, veel plezier, volop aandacht voor elkaar, opvallend gastvrij en heel toegankelijk. Dat maakt dat Heesch ook bij uitstek de plek is om te winkelen.

Van kledingzaak tot eetcafé, het dynamische (winkel)centrum van Heesch ontvangt je met open armen. Kom aangenaam ontdekken.

Bezoek Centrum Heesch

Vrijstaat Land van Ravenstein

 Tussen het jaar 1200 en 1800 vond je in het noordoosten van Hertogdom Brabant het 'Land van Ravenstein'. Dit zelfstandige gebied werd bestuurd door Duitse vorsten en doordat het gebied niet bij de Republiek der Verenigde Nederlanden hoorde, gold er godsdienstvrijheid. Diverse religieuze ordes lieten kloosters en abdijen na. Dit religieuze erfgoed is tot op de dag van vandaag te bezichtigen.

Van abdij Maria Refugie van de Zusters Birgittinessen​ in Uden tot het Klooster Minderbroeders Franciscanen in Megen. Kom historisch ontdekken.

Bezoek de vrijstaat

Meer Brabantse Juweeltjes tussen Den Bosch en Nijmegen?

Wil jij meer bijzondere locaties tussen Den Bosch en Nijmegen ontdekken? In het overzicht vind je nog veel meer Brabantse Juweeltjes.

Bekijk het overzicht