Historisch ontdekken tussen Den Bosch en Nijmegen

Brabantse Juweeltjes presenteren de historie van de regio. Tussen Den Bosch en Nijmegen barst het van bijzondere verhalen. Kasteelheren, boeren, ridders en molenaars beleefden het gebied allemaal op hun eigen manier. En dat delen ze graag met je!

Eeuwenoude monumenten, bijzondere routes en rijke arrangementen. Kom historisch ontdekken tussen Den Bosch en Nijmegen.

Waan je van adel in Kasteel Heeswijk - Laat je inspireren en kom historisch ontdekken

Historisch ontdekken tussen den bosch en nijmegen - Met deze fietsroutes, arrangementen en accommodaties ben je verzekerd van een bijzondere ervaring.

Leonardo de Geweldige over Kasteel Heeswijk

'Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Leonardo de Geweldige, ridder in de Orde van Kasteel Heeswijk. Een naam om trots op te zijn, zeg dat wel! Het is namelijk niet niets om zo’n bijzondere riddernaam te veroveren. De opdracht was spannend, maar uiteindelijk lukte het me om de geheime kamers en gangen in het kasteel te ontdekken. 

Het moment erna vergeet ik nooit meer: ik werd benoemd tot Leonardo de Geweldige. Die naam nemen ze me nooit meer af! En het kasteel? Daar heb ik zo genoten, ik zal er altijd met een groot plezier aan terugdenken!'

Ontdek kasteel heeswijk

Historisch ontdekken tussen den bosch en nijmegen - Jouw ultieme, historische uitje in Brabant samenstellen? Bekijk de juweeltjes hieronder.