Smakelijke ambacht

Kom genieten van de (h)eerlijke streekproducten, ga op bezoek bij de producenten in het gebied en neem wat van het boerenleven mee naar huis. In Bernheze is het volop genieten van lekkers uit de streek. Kom de smaak van Bernheze ontdekken.

Ontdek de smakelijke ambacht

Al eeuwenlang wordt hier geproduceerd. Aan het water van de Aa staat de Kilsdonkse Molen. Terwijl de wieken in de wind draaien geniet jij van een dikke snee vers brood. Als enige molen in Europa maakt de Kilsdonkse molen gebruik van wind- en waterkracht om graan te malen. Laat je rondleiden en ontdek achthonderd jaar passie in de Kilsdonkse Molen. Neem een kijkje in het bezoekerscentrum, stap in de fluisterboot richting Kasteel Heeswijk.

In het groene buitengebied van Heeswijk-Dinther ligt de Meierijsche Museumboerderij. Ontdek hoe het leven, wonen en werken in de Brabantse Meierij er honderd jaar geleden uitzag. Beleef het gebouw zoals ze dat in het begin van de vorige eeuw deden of ontdek de streekproducten en ‘vergeten groenten’ in het historische groentenhof. 

Ontdek het ambacht en proef de streekproducten die geworteld liggen in haar traditie.   

meierijsche museumboerderij

Op de museumboerderij ontdek je het leven van honderd jaar geleden. Een kijkje in het leven, wonen en werken op een boerderij in de Brabantse Meierij. Ontdek het boerenleven in de vorige eeuw.

kilsdonkse molen

Sinds de middeleeuwen staat de Kilsdonksemolen in het dal van de Aa. Met zijn grote historische waarde en prachtige omgeving is de molen zeker een bezoek waard. Ontdek hoe natuur en historie samenkomen.

Kom smakelijk ontdekken - Schuif aan en ontdek de Kilsdonkse Molen

fietstocht van 35 kilometer

Eet een ijsje bij IJsboerderij Cleefshoeve, volg een rondleiding door De Kilsdonkse Molen en pik een graantje mee bij Graanpletterij De Halm. Dit, en meer, beleef je tijdens je fietsrondje Bernheze.

wandeltocht van zeven kilometer

Pik een graantje mee bij Graanpletterij De Halm en ontdek het ambacht van het molenaarschap bij De Kilsdonkse Molen. Je maakt 't mee tijdens deze wandelroute.

Eten en drinken in Bernheze - Ontdek de lekkerste cafés en restaurants en kom samen gezellig lunchen, dineren of borrelen.