Buitenleven

Of je nu met een bootje dobbert over het water of met stevige laarzen over de modderpaden manouvreert, één ding is zeker: Bernheze bevindt zich te midden van prachtige natuur. Geef jij de voorkeur aan het prachtige dal van de Aa of zoek je de spanning op in het oergebied van Brabant?

Trek de natuur in

Met zijn oorsprong na de laatste ijstijd is De Maashorst het grootste natuurgebied van de provincie Noord-Brabant. Kijk je ogen uit en ontdek het rijke aanbod aan heidelandschap, stuifzandpannen, vennen en bosgebied. Ervaar de vele mogelijkheden en kies het wandel- of fietspad dat bij jou past. Ga op ontdekkingstocht in de vrije natuur, spot de wilde grazers en kom oog in oog te staan met een van de wisenten, Exmoorpony’s of Taurossen.

Met het oergebied om de hoek en de Aa die door Bernheze stroomt halen natuurliefhebbers hun hart hier op. De rivier de Aa brengt een prachtig Aa-dal met zich mee en levert prachtige uitzichten op. De natuurvriendelijke oevers maken het Aa-dal dan ook uitermate geschikt voor een prachtige wandeling of fietstocht.

Strik je veters, stippel je route uit en maak je klaar voor jou ontdekkingsreis!

het aa-dal

Het Aa-dal bij Heeswijk-Dinther heeft een loop van 5 kilometer. Langs de Aa kun je enorm veel ontdekken. Van prachtige natuur tot verschillende landwinkels. Waar begint jouw ontdekkingsreis?

 

de maashorst

De Maashorst, een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. Stap in de wereld vol wilde grazers, prachtige natuurparels en oude oerschatten. Volg je oerinstinct en ga ontdekken!

 

Let op: /bezoek-bernheze/natuur/de-maashorst 

ontdek nog meer natuur