Kasteel Heeswijk

Prominent in het bosrijke Brabantse land schittert het monumentale Kasteel Heeswijk, het mooiste kasteel van Brabant. Het weerspiegelt bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. Tegenwoordig is het kasteel geopend voor publiek. Tijdens een bezoek aan Kasteel Heeswijk ontdek je de pracht en praal van de Brabantse elite, beklim je de torens en waan je je een echte prins of prinses.

Zo rond 1080 besloten de bewoners van het Aa-dal op de plaats waarop nu Kasteel Heeswijk staat een versterkte schuilplek te bouwen. Deze schuilplek is door de jaren heen ontwikkeld tot een heus kasteel, het mooiste Kasteel van Brabant. Vanuit dit kasteel bestuurden de heren van Heeswijk-Dinther hun domein.

Na de dood van de laatste bewoner van het kasteel, baron Willem in 1974 werden alle bezittingen, gebouwen en het landgoed ondergebracht in een stichting. Deze stichting heeft ervoor gezorgd dat het kasteel in 2000 weer geopend werd, niet langers als plek om vanuit te regeren maar als museum. 

Het kasteel is nu zes dagen per week geopend voor bezoekers. Breng een bezoek aan het kasteel: beklim de torens, ontdek de rijke kasteelzalen en geniet van de prachtige kasteeltuin.

Bezoek Kasteel Heeswijk

ommetje Kasteel Heeswijk

Het ommetje Kasteel Heeswijk start in Middelrode en loopt langs Kasteel Heeswijk. Je kunt uiteraard ook vanuit het Kasteel starten. Linksom of rechtsom, het blijft een mooie route. 

ommetje aa - kasteel heeswijk

Tijdens dit ommetje ervaar je hoe natuur en cultuur samenkomen. Geniet van de prachtige, weidse uitzichten langs de Aa en laat je verrassen door het prachtige Kasteel Heeswijk. Kom het ontdekken!

schuif aan in het koetshuis bij de barones - Strijk neer bij Kasteel Heeswijk en kom culinair ontdekken