Historisch - Religieus erfgoed

Bernheze heeft een rijke historie, zo vind je er het mooiste kasteel van Brabant en de oudste bestaande abdij die nog abdijbier brouwt. Naast het ruime aanbod aan historisch en religieus erfgoed haal je als cultuurliefhebber hier ook je hart op. Wat dacht je van De Kersouwe? Een natuurtheater midden in de Heeswijkse bossen! Ontdek het historisch en religieus erfgoed in Bernheze.

Herleef de historie

Een kleine duizend jaar geleden bouwden de bewoners van het Aa-dal een schuilplaats tegen de vijand. Wat zij toen niet wisten, is dat dit na een rijke geschiedenis van vallen en opstaan vandaag de dag opnieuw door ons beleefd zou worden. Want dit veilige oord groeide uit tot Kasteel Heeswijk en is te bewonderen in een omgeving waar historisch en religieus erfgoed geen uitzondering zijn. Uit dezelfde tijd stamt namelijk de Abdij van Berne. Daar ontdek je niet alleen het klooster zelf, maar proef je ook écht vakmanschap in het Berne Abdijbier. Iets verderop vind je de Kilsdonkse Molen en ook de Meierijsche Museumboerderij is je bezoek meer dan waard.  

Maak kennis met “Heerlijkheid Heeswijk-Dinther”. Ontdek dé plek waar de passie van historisch en religieus erfgoed samenkomt. 

kasteel heeswijk

Prominent in het bosrijke Brabantse land schittert het monumentale Kasteel Heeswijk. Ontdek de pracht en praal die Kasteel Heeswijk te bieden heeft.

abdij van berne

Verscholen in het lover van oude beuken, vind je de oudste, nog bestaande, kloostergemeenschap van Nederland: de Abdij van Berne. Ontdek de schoonheid van het pand en proef het traditionele Abdijbier. 

meierijsche museumboerderij

Deze museumboerderij geeft een beeld van leven, wonen en werken op een boerderij in de Brabantse Meierij honderd jaar geleden. Ontdek het boerenleven in de vorige eeuw.

de kilsdonkse molen

Deze molen staat al sinds de middeleeuwen in het dal van de Aa. Met zijn grote historische waarde en prachtige omgeving is de molen zeker een bezoek waard. Ontdek hoe natuur en historie samenkomen.

al het historisch- religieus aanbod